Pilates in Ternat

Over Pilates Studio

“Na 10 sessies voel je het verschil, na 20 sessies zie je het verschil, na 30 sessies heb je een compleet nieuw lichaam."

— Joseph Pilates —
Pilates-17

Eén keer en ik was verkocht!
Dit wilde ik gaan doen…
“PILATES”.

Ken je Pilates? De “reformer” of ook wel “hervormer” genoemd? Nochtans hij bestaat al sinds het begin van de twintigste eeuw. Uitgevonden door Joseph Hubertus Pilates die vastberaden was om zijn fysieke achterstand te overkomen. Een boxer die zich ging verdiepen in anatomie, bodybuilding, worstelen, yoga, turnen en oosterse gevechtskunsten.

Tijdens de eerste wereldoorlog trainde hij de zieken in het militaire ziekenhuis zodat ze sneller konden herstellen. Hij ontwikkelde een groot houten frame met een veer, hij noemde het “De Reformer” vandaag de dag nog steeds populair

Pilates is een volledige body-mind-spirit workout, die de nadruk legt op de diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding. Het combineert lichaamstraining met een vloeiende ademhaling wat zorgt voor een versterkend effect op je lichaam en kalmerend is voor je geest.<p>

Pilates met apparaten geven het lichaam feedback, steun en uitdaging.
Het excentrische effect van de veren op de toestellen gaat het bindweefsel stretchen, versterken en versoepelen wat zorgt voor langere spieren en welke een verjongend effect heeft op het lichaam. De focus bij pilates ligt op het midden van je lichaam, je centrum of “POWERHOUSE” genoemd.

Controle, centering, concentratie, ademhaling, precisie & flow

PILATES werkt rond 6 principes: controle, centering, concentratie, ademhaling, precisie en flow.

Bij pilates kan je eindeloos variëren. Voor sublieme resultaten en succesvolle progressie is het werken met Pilates Springs onontbeerlijk.

Tot slot wil ik zeggen dat je dankzij “Pilates” meer bewustzijn, focus en controle over je lichaam en geest krijgt. Je leert jezelf  op een positieve manier verder te ontwikkelen en deze bijzondere connectie zal jou en je sport prestaties naar een volgend level helpen.

Uw instructor

Valerie Cornelis

Oprichtster van “Pilates Studio By Val”

2022

Certified Peak Pilates Instructor

2019

50H RYS – Yin yoga & anatomy

2018

200H RYS – The art of teaching yoga

Veel gestelde vragen

Als pilates nieuw voor je is, heb je vast veel vragen. Voor je gemak hebben we de meest gestelde vragen over onze studio en de pilates-ervaring verzameld

Wat zijn de lesbenodigdheden?

Alle benodigdheden voor de lessen, props, matjes, meditatiekussens, dekentjes, enz…zijn beschikbaar in de Studio. Voor jouw eigen veiligheid en de hygiëne zijn anti-slip sokken VERPLICHT voor de reformer en de Tower lessen.

Anti-slip sokken worden te koop aangeboden in de studio. Breng zeker een handdoek mee. Water is een aanrader voor -tijdens en na de les, voorzie dus iets gezonds om te drinken.

Wat doe ik best aan?  

In de lessen draag je rekbare kleding zonder ritsen of knopen zoals een sportbroek/legging en een shirt of top. Aan je voeten draag je propere sokken maar het liefst antislip sokken. Antislip sokken worden te koop aangeboden in de studio.

Hoe ziet een pilates les eruit?

Tijdens de les wordt de nadruk gelegd op de volgende principes: concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen. Elke oefening wordt uitgevoerd met een sterke samenwerking van de diepe spieren van de rug, buik en bekkenbodem.

Voor wie?

Het mooiste aan deze praktijk is dat iedereen het kan doen. Pilates is voor mannen, vrouwen, senioren, de lijst gaat maar door. Het is nooit te laat om met pilates te starten.

Het effect van Pilates op je lichaam

Je zou Pilates kunnen omschrijven als een “inspannende ontspanningsles”. Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

Pilates is het net zo goed voor mannen als voor vrouwen?

Eén van de grootste misvattingen over Pilates, is dat het enkel voor vrouwen is. Heel veel mannen doen aan Pilates om hun prestaties in andere, meer explosieve sporten te verbeteren. Voetballers, hockeyers en co hebben snel last van kwetsuren en pijnlijke gewrichten: ook wie veel spieren heeft, is Door hun lichaam met Pilates te versterken, zijn mannen daar niet alleen beter tegen bestand, maar kunnen ze ook meer kracht in hun prestaties steken.

 

Pilates en revalidatie

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt.

Naar aanleiding van blessure en revalidatie is het beter eerst te overleggen met de arts.